Nowa generacja cieszącego się popularnością w Polsce SUV-a HS oficjalnie ogłoszona przez MG Motor

11.07.2024

MG Motor z dumą ogłasza wprowadzenie zupełnie nowej generacji SUV-a MG HS. Premiera samochodu odbyła się w lipcu podczas Goodwood Festival of Speed w Wielkiej Brytanii. MG HS ma do zaoferowania przede wszystkim współczesny, wyrafinowany design oraz wnętrze o zwiększonej przestrzeni i szeregu nowych, skoncentrowanych na kierowcy technologii.

• 11 lipca 2024 roku podczas Goodwood Festival of Speed w Wielkiej Brytanii zadebiutował nowego modelu SUV-a MG.

• Nowy model przedstawia zaawansowane połączenie wyrafinowania i współczesnego spojrzenia na design.

• Dzięki zasięgowi elektrycznemu PHEV, nowy MG HS oferuje znacznie więcej przestrzeni i wyjątkowych możliwości.

MG HS, jako nowa generacja SUV-ów, kontynuuje tradycję pionierskich modeli marki MG. Ten model zastępuje poprzednią wersję, która miała znaczący wpływ na wzrost globalnej sprzedaży, w tym również na rynku polskim. Nowa wersja wprowadza znaczące udoskonalenia, wyróżniając się nowoczesnym i precyzyjnie dopracowanym designem, przestronnym i funkcjonalnym wnętrzem oraz zaawansowanymi technologiami skoncentrowanymi na komforcie i bezpieczeństwie kierowcy.

Nowość z segmentu C-SUV od MG Motor oferuje nie tylko wyjątkowy komfort, ale również znaczące ulepszenia układu napędowego. Klienci mogą wybierać spośród dwóch wariantów: benzynowego oraz hybrydowego plug-in (PHEV), przy czym wersja hybrydowa zapewnia bezkonkurencyjny w tej klasie zasięg elektryczny.

Oba warianty będą dostępne w Polsce na zamówienie od momentu premiery.

Aby dowiedzieć się więcej o ofercie pojazdów MG Motor lub znaleźć najbliższego dealera, odwiedź stronę https://www.mgmotor.pl/.

Firma-matka spółki MG Motor jest SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation). To siódmy największy producent samochodów na świecie, będący pierwszym koncernem samochodowym w Chinach, którego roczna sprzedaż przekracza siedem milionów sztuk.

MG Motor to jedna z marek zależnych od SAIC Motor, obok Roewe i Maxus, a także Baojun i Wuling (pod marką SGMW) oraz spółek typu joint venture, takich jak SAIC-Volkswagen, SAIC-GM i innych.

MG Cyberster – elektryczny powrót do korzeni

08.10.2024