MG łączy siły z Arsenalem

18.09.2024

Marka MG Motor i klub Arsenal Londyn ogłosiły wieloletnie partnerstwo, w ramach którego MG zostanie Oficjalnym Partnerem Motoryzacyjnym klubu. Obchodząca w tym roku swoje 100-lecie marka MG będzie wspierać zarówno męskie, jak i żeńskie drużyny Arsenalu, a kibice będą mieli okazję zobaczyć logo i barwy marki podczas meczów rozgrywanych na Emirates Stadium oraz Meadow Park.

• Marka MG zawiera wieloletnią umowę partnerską z klubem piłkarskim Arsenal Londyn.
  • Producent samochodów o brytyjskich korzeniach zostaje oficjalnym partnerem motoryzacyjnym klubu.

Marka MG wspólnie z zespołem Arsenalu będzie również pracować nad tworzeniem angażujących treści dla globalnej społeczności kibiców angielskiego klubu piłkarskiego.

„Partnerstwo z Arsenalem w roku, w którym obchodzimy 100-lecie marki, to wyjątkowy moment w historii MG. Nie tylko wspieramy ten światowej klasy klub, ale także angażujemy się w rozwój piłki nożnej, wspierając zarówno męskie, jak i żeńskie drużyny, co odzwierciedla naszą pasję do sportu i wartości, które z nim dzielimy.”–  podkreślił Lin Peng, Dyrektor Generalny SAIC Motor Poland.

Juliet Slot, dyrektor handlowa Arsenalu, skomentowała: „Cieszymy się, że możemy powitać MG w naszej rodzinie partnerów. Jest to marka znana ze swojej historii i dziedzictwa, ale również nastawiona na myślenie przyszłościowe, które jest zgodne z ambicjami naszego klubu. Cieszymy się, że podczas ich setnej rocznicy firma MG może stać się częścią naszej długoterminowej podróży w rozwoju klubu i nie możemy się doczekać współpracy w celu promowania ich wiodących, zrównoważonych pojazdów elektrycznych".

Pierwszym efektem współpracy firmy MG z brytyjskim klubem Arsenal są materiały promocyjne wspierające kampanię najnowszego modelu MG HS. Ten innowacyjny SUV, inspirowany sportową dynamiką i precyzją, wyróżnia się eleganckim wnętrzem oraz zaawansowaną technologią, łącząc wysokiej jakości wykończenie z nowoczesnym designem.

Na rynku polskim do dotychczasowego portfolio marki MG wkrótce dołączy długo wyczekiwany, całkowicie elektryczny kabriolet Cyberster, który również będziemy mogli zobaczyć we wspólnych kampaniach celebrujących partnerstwo.

Firma-matka spółki MG Motor jest SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation). To siódmy największy producent samochodów na świecie, będący pierwszym koncernem samochodowym w Chinach, którego roczna sprzedaż przekracza siedem milionów sztuk. MG Motor to jedna z marek zależnych od SAIC Motor, obok Roewe i Maxus, a także Baojun i Wuling (pod marką SGMW) oraz spółek typu joint venture, takich jak SAIC-Volkswagen, SAIC-GM i innych.

MG Cyberster – elektryczny powrót do korzeni

08.10.2024